Cím: 8330 Sümeg, Szent István tér 7.
Honlap: www.sumeg.ferencesek.hu

 

 

 

  

Boldog John Henry Newman templom, Sümegcsehi

 

 

 

A Keszthelyi-hegység északkeleti részén, a Sümegcsehi falu melletti szolohegyen álló kis templomot hívok és jótevok adományaiból Barsi Balázs ferences szerzetes építette. Litorgikus terét együtt alakították ki Udvardi Erzséber festomuvésszel. Az építész tervezo Sill László, a kivitelezo Holczer József volt.

 

A bejáratnál elhelyezett tábla tanúsága szerint: "Ez a templom a Szentháromság egy Isten imádására, Názáret misztériumának szemlélésére és terjesztésére, John Henry Newman bíboros szentté avatásáért emeltetett az Úr 2005. esztendejében."

 

A világ elso temploma, melynek Boldog John Henry Newman a patrónusa, nemcsak a csendes elvonulás és magányos elmélkedés helye, hanem országszerte ismert lelkigyakorlatos központ és búcsújáró hely is.

 

 

Boldog John Henry Newman templom, Sümegcsehi videó (822MB, saját gépre mentés: jobb gomb majd hivatkozás mentése. lejátszásához VLCPlayer ajánlott)

VLCPlayer

 

Boldog John Henry Newman templom, Sümegcsehi (Magyar-angol nyelvu, reprezentatív elmélkedo album Udvardi Erzsébet képeivel és Barsi Balázs gondolataival)

 

 

 

további képek ITT

 

 

 

 

Vasárnap: 8:00, 10:00